mandag 4. oktober 2010

MANDAGSBLUES

Mandager har i en menneskealder vært gjenstand for forargelse av ymse slag!

Akkurat  nå tyter høsthutrende folk ut av sine respektive hjem - med en slags egen mandagsgange - der de mer eller mindre vagger avgårde til arbeid og plikter. 
Man kan formelig se lengselen etter den gode varme senga tydelig avtegnet i det slørete mandagsblikket - og høre tankenes forbannelse over at slaveriet egentlig ikke er avskaffet...

Etter å ha sittet i mandags-rush-trafikken ankommer de arme sjeler jobben med slepende steg - og tenker at den som oppfant høye hæler sikkert ikke gjorde det på en mandag - hvis det ikke var en" mann da"!
De dumper ned ved skrivebord, og treffer stolsetet med dagens tresifrede mandagssukk, og klarer såvidt ikke å unngå kaffesøl på de viktigste papirene.
De tyner fram en forbannelse ikke egnet for trykk - og sleper sine kropper rundt på kontoret i håp om at en eller annen av de andre kan trylle fram noe å tørke bort sølet med.

Da lunsjen skal inntas er matpakka mandagskjedelig - 4 skiver med størknet gulost - for klok av skade ble den smurt i går.
De tygger og tygger mens de tenker at snart er arbeidsdagen over.
De sukker igjen - et helt spesielt mandagssukk for da venter retur-rushtrafikken, og de lange køene på Supern - for å fylle opp heimens kjøleskap etter helgen.

Så er det hjem til familien for å lage middag.  Så skal familiens framtidige arvtagere, og ektefellen, beklage  seg over dagens utrolige stress - den ene mer høylytt enn den andre - for det er da ingen som har hatt en sånn dag som akkurat den.

Etterpå følger lekselesing og Dagsrevyen (med tilhørende småsnork fra husets herre) mens oppvasken gjøres unna.

Så er barna i seng og man har hanglet seg igjennom kveldens TV - programmer - med et trøtt blikk på klokka - for man kan jo ikke legge seg ennå!

Endelig er tidspunktet for køya også inne for de voksne i heimen - og over tannpussen blir de enige om at mandager ikke er så ille alikevel - for nå er det jo snart helg!!!

2 kommentarer:

Kali- sa...

Hehehehe
Jeg syns jeg hører disse mandagsstønna, ja! Heldigvis slipper jeg både høye hæler, rushtrafikk og kaffesøl. Og det gjør jeg til og med hele uka, hver eneste måned, gjennom hele året! Heldige meg! Tjohoi!
Jepp! Nå er'e snart helg, og den gleder jeg meg litt ekstra mye til, for da kommer de to eldste på sin høstferie :D
Ha en herlig dag, mamma! Jeg gleder meg til å kikke innom hos deg etter kl 17:00 i ettermiddag/kveld!
Stor klem fra jentene - som har kanelsnurrerdeig stående til heving ♥

Ingrid Tunheim sa...

Du, dette hørtes unektelig stusselig ut, håper ikke hver arbeidsdag er sånn...

Høres ut som det trengs en liten vitamininnsprøytning i hverdagen, og det fort...

Ønsker deg en uke full av inspirasjon og arbeidsglede.