mandag 16. mai 2011

MIN BUNADSFAMILIE

Hei på dere:)

Siden det er dagen før dagen har jeg lyst til å vise dere "meg og bunadsfamilien" min:)


Min kjære mormor ( i midten av bildet) hadde spandert Øst - Telemarksbunader på min mor ( til høyre) og meg( til venstre) - og dette var den aller første 17.mai vi var iført finstasen.

Foruten selve bunaden - fikk vi alt sølvet - den flotte røde jakka (også med sølv og masse broderi) - den flerfargede broderte skjorten og pannebåndet ( som ikke er på på dette bildet) .

Foran står min sønn med Rallardrakt fra Telemark - og den hadde jeg sydd...skryte.. - bortsett fra rallarhatten (som ble bestilt fra Telemark) - sølvet - kniven i slire og rallartørklet i halsen (som var etter min bestefar).
Det er broderi bak på vesten og - selvfølgelig - skinnlapp i baken:)
Her er et litt bedre foto av selve draktene ( men ikke av modellene..tjihi...)
Her er jeg ute i haven - og her ser dere bunaden med pannebånd og uten jakka.  Disse bildene er noen år gamle - og derfor av en litt dårlig kvalitet.
Her starter min sønn og jeg på 17. mai - tog - turen.  Og typisk meg så måtte jeg hilse på alle kjente underveis - så sønnen ble litt oppgitt - man skal da fokusere på oppgaven...hihi...
Til slutt min kjære, kjære mamma (dette bildet er av nyere dato - men her kom broderi og sølv best frem).

Jeg er så heldig å være velsignet med en flott familie - og bildene av min mor fikk jeg hennes tillatelse til å vise (selv om hun mente hun ikke gjorde seg på bilder).  Vel henne om det - jeg synes hun var fin jeg:)

Vel - det var Øst - Telemark bunaden min - som jeg dessverre ikke får brukt i år - for den har på en mystisk måte krympet i skapet (eneste forklaringen selvsagt...hm...) :-)
Den kan syes ut 13 cm - så det er nok å ta av til fremtidig bruk!
Men det er derfor jeg må vise den fra tidligere bilder  - gleder meg til å se deres bunader etter 17. mai - håper dere legger ut bilder:)

PS: HUSK MIN KONKURRANSE (se forrige innlegg)!!!

MIMMIKLEM:)

3 kommentarer:

Cathrin sa...

Kjempefine bunader dere har og flotte modeller! Håper du får ei flott feiring i morgen, med eller uten bunad. Min henger klar og bare til å kle på seg, så tidlig har jeg visst aldri vært ute før...men har nok jukset, for fikk den tilbake nyvasket, strøket og pusset etter å ha lånt den bort i helgen. Hmmm...mulig jeg går for den til neste år også, ikke noe jobb i d hele tatt. ;o)
-klæm-

Bekka sa...

Så nydelige bunader, flotte bilder! Jeg har også bunad, lik som min mamma og søster og er veldig glad i den. Et staselig festplagg er det.
Ha en kjempefin 17. mai-feiring i morgen :)
Klem fra Bekka

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så skjønne der er! Min bunad henger i Ålesund og venter på å bli sydd ut... merkelig nok passer ikke størrelse 34 lenger, hehe. litt forskjell på kroppen min som 15åring og nå som snart 40åring ja. ;) Ønsker deg og dine en herlig 17mai! *♥*